A szoftveres támogatás elemei

Mit jelent a szoftveres támogatás a könyvelésben?

Mint a könyvelő iroda neve is mutatja – mbsoft.hu – komolyan vesszük a könyvelés szoftveres támogatását.

Korábban dolgoztunk már számos könyvelő szoftverrel, melyek egyáltalán nem, vagy csak elnevezésükben támogatták az online könyvelést. Tovább kerestük ezért a könyvelést megfelelően támogató szoftvereket.

A szoftverek területén több tényezőnek meg kell felelnie, hogy az online könyvelést, vagy annak egy-egy elemét kielégítően biztosítani tudja a szoftver. A megfelelő funkcionalitás mellett kritikus szempont az árkérdés is. Az online könyvelés nem lehet a hagyományos könyvelésnél drágább attól, hogy egy mindentudó rendszer van mögötte. Legalábbis mi inkább olcsóbbak szeretnénk lenni a teljesen papír-alapú könyvelésnél, ezért olyan rendszerekben tudunk gondolkodni, amik nem kívánnak folyamatos havi szintű, jelentős költséget.

A könyvelés lelkét az online elérhető, felhő-alapú könyvelő szoftver biztosítja. Ezzel elérhetővé válik, hogy mind a könyvelő, mind az ügyfél az interneten keresztül bárhonnan rá tudjon nézni a könyvelésre. A könyvelő ugyanabban az internetes applikációban dolgozik, mint amit az ügyfél is elér távolról. Itt tehát nem egy szinkronizálásról van szó, mint számos magyarországi könyvelő szoftver esetében, hanem valós idejű, távolról is elérhető vezetői információkról.

A könyvelés hátterét pedig a dokumentumkezelő szoftver adja (lásd a cikk főképét). A dokumentumkezelő segítségével lehet felölteni, rendszerezni, letölteni a számlákat, szerződéseket. Nincs szükség arra, hogy az eredeti számlák is utazzanak a könyvelő irodába (meg év végén vissza), mert egy jóval rendszerezettebb, visszakereshetőbb módon kerülnek tárolásra és feldolgozásra a számlák és a bizonylatok.

Author: bjadmin

Share This Post On